Krajalnica holden

W zakładach a w polach domowych bardzo często występuje potrzeba pokrojenia czegoś w proste, cienkie plastry. Traktuje to przede każdym wędlin, serów i pieczywa, jednak sprowadza się, że krajalnica bywa wykorzystywana także do różnych celów, na przykład do cięcia warzyw lub owoców, gdy chcemy ich w struktur cienkich plasterków.

W relacji od tego, co pragnę kroić na krajalnicy, stanowi ona zaopatrzona w określone ostrze - gładkie lub ząbkowane. Ząbkowane dane jest do cięcia pieczywa, co daje łatwo "wgryźć się" w jego formę i wprowadza równe kromki, nawet przy krojeniu miękkiego, świeżego pieczywa. Z zmianie jeśli idzie o wędliny czy sery, zależy nam szczególnie na małych, równych plastrach, które wycina się sprawnie i bez specjalnego wysiłku. Do ostatniego celu używamy krajalnicy z dobrą, ale bardzo poważną krawędzią, która doskonale radzi sobie z prostymi, jak również niezwykle skomplikowanymi wędlinami i serami.

Krajalnica Maga 310p to prosta maszyna do cięcia, polecana szczególnie do lokali gastronomicznych też do sklepów. Jest chwalona przez producenta ze powodu na własną wysoką trwałość oraz możliwość obsługi. Dzięki tym właściwościom każdy, po wstępnym szkoleniu z zakresu zaufania i higieny pracy, może rozpocząć do pracy z krajalnicą i oferować naszym klientom wędliny czy sery pokrojone w ścisłe plastry. Krajalnice dobrych firm zezwalają na bliskie uporanie się z pokrojeniem niezliczonej sumy wędlin lub serów, przy minimalnym wkładzie pozycji oraz chęci pracownika. Taka krajalnica w magazynie pozwala znacznie zaoszczędzić czas, jaki niegdyś przeznaczano na krojenie artykułów na plasterki. Dodatkowo, krajalnice dzięki regulowanemu zakresowi grubości plastra, pozwalają odkroić gruby, równy plaster, bądź pokroić wędlinę na cieniutkie, niemal przezroczyste plasterki, jak to jest chciane na model w wypadku szynek surowych, które jada się wyłącznie w plasterkach grubości bibułki.